Hoe bouw je in balans aan je bedrijf?

2017-11-15T13:44:22+00:00 november 15th, 2017|Categories: Groeien als ondernemer, Persoonlijk|0 Comments

De afgelopen tijd speelt er het een en ander waardoor ik me steeds bewuster word van het belang van balans. Maar ik wil ook bouwen aan mijn bedrijf. Hoe zorg ik ervoor dat dat in balans blijft? Ik denk dat dat begint bij mijn eigen balans. Hoe ik in mijn vel zit. Waar ik mijn energie uit haal. Waar ik mijn energie aan kwijtraak. Hoe ik mijn tijd besteed.

In De Ondernemerswinkel wordt vooral gewerkt aan de ‘harde’ kanten van het runnen van een bedrijf: marketing en promotie, financiën, presentatie, branding, businessmodellen. Noem maar op. Onmisbaar voor de bouw aan je bedrijf, zeker als je wilt groeien en jezelf serieus neemt in je ondernemerschap.

En toch merk ik zelf dat die kanten me 10x makkelijker afgaan als ik goed in mijn vel zit. Als ik me licht voel. Als ik het leven als leuk en makkelijk ervaar. Dan is het schrijven van een bericht voor social media ineens niet meer zo’n bevalling. Dan weet ik welke keuzes ik moet maken. Dan durf ik te kijken naar mijn omzetcijfers. Doelen te stellen. Mezelf zichtbaar te maken. Wel die video op te nemen. Te voelen dat ik iets toevoeg met mijn bedrijf. Dat het waardevol is wat ik doe.

Dat betekent dat ik aandacht moet besteden aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Dat ik de dingen doe die goed voor me zijn. Dat ik tijd en energie steek in datgene waar ik in geloof en waar ik blij van word. Maar dat vraagt ook onderzoek en inspiratie opdoen. Dingen aan mezelf gunnen.

Misschien is het de tijd van het jaar die vraagt om reflectie en om vooruitkijken. Hoe dan ook, ik ga het doen. Ik ga bouwen aan mijn bedrijf in de juiste balans!

Wil jij ook aan de slag met jouw balans? Tip: Groeidag voor ondernemers. Wil je aan de slag met je financiele balans? Dat kan ook natuurlijk: kijk dan eens hier en hier.

 

 

Leave A Comment

Door deze website te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website staan op "cookies toestaan" om jou de best mogelijke ervaring te bieden. Als je deze website blijft gebruiken zonder je cookie-instellingen te wijzigen, of wanneer je op "Accepteren" klikt, stem je hiermee in.

Sluiten