Kartonnen dozen; veelzijdigheid en kwaliteit

We mogen met recht stellen dat kartonnen dozen de nummer 1 zijn onder de verpakkingsmaterialen. Bovendien zijn er veel meer soorten kartonnen verpakkingsmaterialen dan de traditionele dozen. Je ontdekt er hier meer over. Bovenal bieden verpakkingen van dit materiaal veelzijdige oplossingen voor een breed scala aan behoeften. Wil je daar graag meer over weten om te ontdekken welke materialen het beste zijn voor jouw producten? Dan ben je hier op het juiste adres. Lees hier gauw meer! 

De toppers in de wereld van verpakkingsmaterialen

Kartonnen dozen zijn de toppers in de wereld van verpakkingsmaterialen. Ze bieden ontzettend veel voordelen ten opzichte van andere soorten verpakkingen. De grote voordelen van deze dozen zijn dat ze licht van gewicht zijn en tegelijkertijd stevig. Daar kan vrijwel geen andere materiaalsoort tegenop. De verpakte producten zijn op deze manier optimaal beschermd. Wat zeker ook belangrijk is, is dat karton milieuvriendelijk en recyclebaar is. Door gebruik te maken van deze materialen bevorder je de circulaire economie en verminder je onze afhankelijkheid van niet-hernieuwbare grondstoffen. Een ander voordeel van deze dozen is dat ze beschikbaar zijn in allerlei vormen en maten.  

Waarop letten voor goede kwaliteit karton? 

Houd er wel rekening mee dat de kwaliteit van kartonnen dozen kan variëren. De kwaliteit wordt namelijk bepaald door de golfstructuur van het karton. Let daar dus op als je op zoek bent naar adequate verpakkingsmaterialen. Standaard dozen zijn vervaardigd van karton met een enkele of dubbele golf. Oftewel, een doos met een enkele golf bestaat uit één laag karton en een doos met een dubbele golf uit twee lagen. 

De hoeveelheid aan golflagen bepaalt dus de sterkte en de mate van schokabsorptie van de doos. Voor lichte items is een doos met een enkele golf uitstekend. Wil je toch zwaardere producten versturen, dan heb je dozen met een stevigere golfstructuur nodig. Een extra aandachtspunt: als je dozen gaat stapelen, ook als er lichte producten in zitten, dan heb je mogelijk toch een stevigere doos nodig om vervorming en beschadiging te voorkomen. 

Meer dan alleen kartonnen dozen

Karton is als verpakkingsmateriaal veelzijdiger dan je op het eerste gezicht zou denken. Hoewel kartonnen dozen ongetwijfeld populair zijn en vaak als de optimale oplossing gelden, zijn er ook andere opties. Overweeg bijvoorbeeld kartonnen kokers voor het verzenden van posters of andere items die gemakkelijk opgerold kunnen worden. Of wat dacht je van sfeervolle kartonnen cadeauverpakkingen met een natuurlijke look? Denk aan Kraft papier. Misschien ben je op zoek naar dozen als cadeauverpakking, maar houd je niet van de eenvoudige uitstraling van onbedrukt karton? Dan kun je het karton naar wens laten bedrukken. Dit is een mooie oplossing voor kerstpakketten of andere cadeauverpakkingen!

Kartonnen dozen: snel en efficiënt

Wil je dat het verpakkingsproces van je pakketten zo vlot en efficiënt mogelijk verloopt, dan blijven kartonnen dozen aantrekkelijk! Je kunt je producten hier praktisch in opbergen en de dozen zijn gemakkelijk te sluiten. De verpakkingsindustrie is voortdurend aan het innoveren. Zo zijn er vandaag de dag zelfs geautomatiseerde dozensluiters, wat alles nog sneller en efficiënter maakt. Laat je eens adviseren door een expert!