Werk in uitvoering

2017-08-24T14:51:34+00:00 augustus 13th, 2017|Categories: Persoonlijk|0 Comments

Heel lang geleden heb ik een aantal jaren in een boekhandel gewerkt. Dat wilde ik ook: een eigen winkel. Later, als ik er niet mijn hoofdinkomen meer mee hoefde te verdienen. Want ik zag niet voor me hoe ik daar, zonder al mijn vrijheid in te leveren, mijn brood mee zou kunnen verdienen. Toch bleef de wens van een eigen winkel elke keer weer bovendrijven en zag ik voor me hoe ik ‘s ochtends de deur zou opendoen en dat er de hele dag door mensen zouden komen voor adviezen, hulp, sparringssessies, workshops en natuurlijk waar je boeken (oude liefde roest niet) en andere leuke dingen kon kopen.

Door mijn werk met ondernemers kwam ik er achter dat ik andere ondernemers wil helpen met hun ondernemerschap. Andere ondernemers een podium wil bieden, helpen, met elkaar in verbinding brengen. Het idee van De Ondernemerswinkel groeide. Vorig jaar voorzichtig verkenningen gedaan om een winkelpand te vinden, maar werd toch afgeschrokken door de verantwoordelijkheid die dat met zich meebracht. En besloten: leuk idee, maar too much for me.

Daarom ben ik begin dit jaar met Machella Boot van Zuiver Wit in gesprek gegaan om te kijken hoe de komende jaren van mijn ondernemerschap eruit zouden kunnen gaan zien. Na een aantal gesprekken waarin ik heel veel wijzer werd en er kwartjes waren gevallen, kwamen we er nog niet goed uit hoe ik mijn natuurlijke eigenschappen maximaal kon benutten en er ook nog geld mee zou kunnen verdienen. De Ondernemerswinkel bleef in mijn hoofd spoken dus ik dacht: laat ik dat idee vertellen aan Machella zodat ik dat kan loslaten en we verder kunnen. Dus ik legde mijn idee uit met de boodschap: “dit zou ik graag willen, maar dat ga ik dus niet doen. Dan weet je dat. Dan kunnen we nu weer verder.” Maar zo makkelijk liet Machella me er niet mee wegkomen. Ik begon blijkbaar iets te veel te glimmen bij mijn idee…

Machella liet me inzien dat ik het concept van De Ondernemerswinkel ook op een andere manier zou kunnen uitvoeren, zonder direct een winkelpand te betrekken. Met die gedachte ben ik verder gegaan en kwam er voorzichtig aan toch wat ruimte voor het idee om locatie te openen die lekker toegankelijk was. Dus in elk geval op de begane grond. Op 9 mei plaatste ik een oproepje op social media of iemand misschien een geschikte locatie wist of had. Op 24 mei heb ik meerdere locaties bekeken waarvan het Westeinde 10 er een was. En die bood precies waarnaar ik op zoek was: drie ruimtes (winkelruimte voor de spullen en flexplekken, een keuken om te ontspannen en workshopruimte), toplocatie (de reuring van de stad aan de voorkant en rust aan de achterkant) en een fijne sfeer. Op 31 mei kreeg ik te horen dat mijn huurvoorstel geaccepteerd was. Op 1 juli zijn we gestart met klussen en op 1 augustus is De Ondernemerswinkel open gegaan (nog een beetje onder de radar, dat wel).

En nu: nu is mijn idee werkelijkheid geworden. Ik heb een winkel! Mijn hoofd loopt over, mijn gevoel volgt het allemaal nog niet zo, maar heel langzaam komt het besef: ik heb een winkel! En heel langzaam voel ik af en toe een kriebel in mijn buik. Een kriebel van geluk, opwinding en dankbaarheid dat ik dit mag gaan doen.

Het is een werk in uitvoering: het interieur moet groeien, mijn rol als winkelmevrouw ook, en alles wat ik aanbied ook. Maar, mijn inzet voor jou kan bijna niet groeien. Want that is what I do best: helpen, meedenken, jou maximaal faciliteren in jouw ondernemerschap. Door jou in contact te brengen met andere ondernemers via Ondernemers Vitamine, werkgroepen, workshops door en voor ondernemers, boeken, planners, notitieboeken, agenda’s, en nog veel meer.

Op 31 augustus is de officiële opening, kom je kennismaken?

Leave A Comment

Door deze website te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website staan op "cookies toestaan" om jou de best mogelijke ervaring te bieden. Als je deze website blijft gebruiken zonder je cookie-instellingen te wijzigen, of wanneer je op "Accepteren" klikt, stem je hiermee in.

Sluiten